• Newstyle Fitness

    Fitness voor ieder niveau

Social Media

Fitness

Newstyle heeft een breed aanbod aan fitness. Voor alle niveaus en trainingswijzen zijn er mogelijkheden. Sporten doet u daarnaast altijd op de juiste manier onder begeleiding van onze fitness instructeurs.

Cardiotraining

Met cardiotraining verbetert u uw uithoudingsvermogen. Dit zorgt voor een verbetering van uw hart- en longfunctie, bloeddruk en bloedsuikergehalte. Tevens groeit uw stressbestendigheid. Newstyle beschikt over een breed aanbod van cardioapparatuur. Op verschillende wijzen traint u daarmee uw uithoudingsvermogen. Newstyle biedt onder andere Arc Trainiers, crosstrainers, loopbanden, treadclimbers en roeiapparaten.

Krachttraining

Krachttraining is zowel goed voor mannen als vrouwen. Ten eerste bouwt u met krachttraining spiermassa op, die u nodig heeft voor alle dagelijkse handelingen. Krachtraining verhoogt de stofwisseling en helpt bij het sneller kwijtraken van schadelijke stoffen en vet. De opname van glucose wordt met deze manier van trainen ook versneld, wat diabetes voorkomt.

Ook gaat u met krachttraining botontkalking tegen doordat het spier- en botweefsel toeneemt. Krachtraining is daarmee voor bijna iedereen geschikt en voor bijna iedereen aan te raden. Train wel altijd op uw eigen niveau om overbelasting te voorkomen.

Small group training

Newstyle biedt verschillende Small Group Trainingen. De lessen vinden plaats in kleine groepen onder begeleiding van een fitness instructeur.
Met T-REX, Kettle Bells, Battle Ropes, Medicin Balls, Punch Bags, Speed Ropes, Plio Boxes, Training Rings, Sand Bags, Pull-up Racks en nog veel meer komen de grote bewegingen één voor één langs: duwen, trekken, tillen, gooien, wenden, keren. Zo worden uw grote spierketens in gezamenlijkheid getraind. Een geheel nieuwe ervaring met optimaal resultaat.
Voor alle lessen bekijk de groepslesroosters.

Bent u ouder dan 50 jaar? Dan is onze 50+ les misschien iets voor u. U sport onder begeleiding van een instructeur op gepast niveau. De verschillende oefeningen zijn gericht op het voorkoming van gewrichtsklachten en hart- en vaatziekten en het versterken van de longen en botten.

newstyle 50 fit

Kenmerkend voor BBB is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind zodat de gehele lichaamsconditie verbetert en je figuur er daardoor beter uitziet. Bij deze trainingsvorm worden vaak hulpmiddelen zoals lichte gewichten en dynabands gebruikt. De les begint met een cardiotraining (low impact aerobics) gevolgd door milde krachtoefeningen waardoor je het hele lichaam traint.

newstyle BBB

Op verschillende locaties worden buikspierkwartieren gegeven. In 15 minuten worden alle buikspieren en lage rugspieren behandeld.

De oefeningen zijn geschikt voor alle niveaus, iedereen kan mee doen. De buikspierkwartieren worden gegeven door onze instructeurs. Zij kunnen u altijd adviseren over de oefeningen en deze aanpassen naar uw gewenst niveau.

newstyle buikspier kwartier

Waarbij u tijdens het reguliere buikspierkwartier de buikspieren vooral gebruikt om de romp wél te laten bewegen (sit-ups e.d.), probeert u tijdens de deze core training de romp juist niet te laten bewegen onder druk. U kunt hierbij denk aan het uit balans brengen van het lichaam, waarbij de rompspieren ervoor zorgen dat u niet omvalt. Op die manier zorgt deze training voor extra kracht en stabiliteit in de rompspieren. Dit vertaalt zich naar meer stabiliteit, betere trainingsprestaties en een verminderde kans op blessures.

newstyle core training

Functional training vindt zijn oorsprong in de fysiotherapie. Daar wordt het gebruikt om blessures te verhelpen door het oefenen in dagelijkse bewegingen. De bewegingen hierbij komen overeen met de bewegingen die de beoefenaar in het dagelijks leven gewend is uit te voeren, met de bijpassende intensiteit.

In fitness vertaalt een dergelijke training zich tot het trainen in groepsverband, met dagelijkse bewegingen in korte perioden. Duwen, trekken, tillen, springen, rennen en klimmen. De intensiteit varieert per persoon en is daarom voor iedereen toegankelijk.

Functional training is een ondersteuning van het beoefenen van andere sporten , maar ook van het bewegen in het dagelijks leven. Het helpt blessures te voorkomen en de lichaamsstabiliteit te versterken.

newstyle functional traininig

Een Kettle Bell is een los gewicht dat u gemakkelijk kunt vasthouden door de handgreep die er aan zit. Deze gemakkelijke greep biedt vele mogelijkheden voor het trainen met gewicht.

In de les doet u verschillende oefeningen met deze Kettle Bell. Voor sterkere armen, benen en buik en voor een betere balans.

newstyle kettle bell training

Haal meer uit uw wintersportvakantie! Door het volgen van deze fitness instructieles heeft u een ideale fysieke voorbereiding op uw wintersportvakantie. Deze les bestaat uit oefeningen waarbij die specifieke spieren worden getraind die u tijdens het skiën gebruikt. En natuurlijk worden de balans- en coördinatieoefeningen niet vergeten. Deze les is geschikt voor alle niveaus of u nu net begint of gevorderd bent.

newstyle ski fit

Met TRX werkt u met de speciale TRX-banden. De banden kunnen in principe overal worden gebruikt. Zolang u maar een sterke stang heeft om ze aan te bevestigen. Bij TRX werkt u met uw eigen lichaamsgewicht. Hangend aan de banden kunt u allerlei verschillende oefeningen doen voor al uw spiergroepen.

In groepsverband en onder begeleiding van een instructeur leert u wat een TRX allemaal voor u kan doen.

TRX trainingen in groepsverband vindt u nu op de Ambachtsweg en Bisonspoor. Op vele andere vestigingen kunt u zelfstandig of onder begeleiding met het systeem werken.

TRX is ook een vast onderdeel van Functional Training.

newstyle trx

ZwangerFit is een groepsles voor zwangere en pas bevallen dames. Met ZwangerFit kan al vroeg worden gestart (vanaf 12 weken) en kan gedurende de gehele zwangerschap worden gedaan. Ook na de bevalling is het fijn om met deze les weer op te starten.
De les bestaat uit specifieke oefeningen op een matje waarbij de bekkenbodem, schuine buikspieren en billen aan bod komen. Vervolgens zal de les gericht zijn op krachtoefeningen gericht op de benen en het bovenlichaam. Oefeningen die worden gedaam zijn onder andere squats en push ups. Ook krijgt iedereen een setje gewichten.
Afsluitend worden oefeningen gedaan gericht op de houding. Daarmee is ZwnagerFit een perfecte voorbereiding op de bevalling. De les is toegankelijk voor startende sporters en gevorderde sporters.

newstyle zwangerfit

De naam zegt het al. Deze Pilates-les is speciaal voor zwangere dames. Bevallen is een top(sport)prestatie. Hoe beter je conditie is, hoe gemakkelijker en soepeler de bevalling vaak verloopt. Met deze les wordt het lichaam in goede conditie gebracht.

newstyle zwangerschaps pilates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

BELANGRIJK NIEUWS

Door het corona-virus en de bijbehorende maatregelen en hygiëne-standaarden is onze dienstverlening anders dan u van ons gewend bent.

Graag verwijzen wij u door naar het laatste nieuws, onze aangepaste huisregels* en de handleiding voor ons reserveringssysteem, MyLogifit.

Houd de nieuwsberichten op de website en onze social media kanalen in de gaten voor de laatste updates.

*De huisregels voor Newstyle Leiden kunnen afwijken.